Search found 190 matches

by Reindeer
Fri May 01, 2020 11:32 am
Forum: How Do I...?
Topic: Can't erase shape keyframes on frame 0 (solved!)
Replies: 1
Views: 87

Can't erase shape keyframes on frame 0 (solved!)

Let's see if I can explain the problem I've just bumped into. I'm designing a character. He hasn't been rigged yet, it's just plain graphics and layers. I've been playing around just doing some point-animation to test whether certain facial expressions will work once I'll get 'round to rigging. Toda...
by Reindeer
Mon Apr 13, 2020 1:24 pm
Forum: How Do I...?
Topic: Smartbone dials and groups
Replies: 4
Views: 171

Re: Smartbone dials and groups

synthsin75 wrote:
Mon Apr 13, 2020 1:08 am
Yeah, I prefer all the bone animation to be in the same layer. Helps if I need to retime animation.
Yes, in fact I followed your solution. Simpler, and keeps stuff organised. Thanks :)
by Reindeer
Mon Apr 13, 2020 12:47 am
Forum: How Do I...?
Topic: Smartbone dials and groups
Replies: 4
Views: 171

Re: Smartbone dials and groups

If the group is bound to a bone, that will stop smart bones from being able to reach sublayers. You'll want to release that group layer and do any binding to each of the sublayers individually. Thank you, I'll try that! I was actually just experimenting another solution which would be to convert th...
by Reindeer
Mon Apr 13, 2020 12:31 am
Forum: How Do I...?
Topic: Smartbone dials and groups
Replies: 4
Views: 171

Smartbone dials and groups

Hi, I'm trying to get a layer to rotate via a Smartbone Dial. The layer, representing the finger on the hand of a character, is nested inside a group (called "hand") but the Smatbone Dial cannot move the finger layer. When double-clicking the Action, the layer has a pink background color instead of ...
by Reindeer
Fri Apr 10, 2020 10:23 am
Forum: Bug Discussions
Topic: Weird thing with Duplicate Layer
Replies: 6
Views: 1255

Re: Weird thing with Duplicate Layer

Mad Dog wrote:
Fri Apr 10, 2020 1:16 am
Had this happen to me in Pro 13 today. Thankfully the OP's workaround still works. I never would have thought of it myself, so thanks Reindeer. You've saved me a whole lot of rigging. :D
Great! Happy it worked! :)
by Reindeer
Mon Aug 05, 2019 5:32 pm
Forum: Bug Discussions
Topic: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?
Replies: 17
Views: 3654

Re: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?

I enquired with Support about this. They acknowledge the problem. It's apparently due to changes in the Mac OS support for OpenGL. I asked if there'll be a fix, they say it will be addressed but can't say when. I don't know how much this affects other Mac users or how many find this problem an obsta...
by Reindeer
Tue Jul 23, 2019 6:11 pm
Forum: Bug Discussions
Topic: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?
Replies: 17
Views: 3654

Re: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?

Really good screen shots you have there, it shows the problem perfectly! Looks like this could be affecting all or at least lots of mac users so good to let the developers know that it is a wide spread problem. I´ll do this as well. Thanks :) I hope there's a fix, I can't wait to start using Moho 1...
by Reindeer
Tue Jul 23, 2019 3:16 pm
Forum: Bug Discussions
Topic: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?
Replies: 17
Views: 3654

Re: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?

I also experience the same thing. GPU acceleration switched ON in Mac OS does not seem to do any difference to the preview quality. This pretty much makes raster frame by frame animation useless cause the preview distorts the image too much while playing back the animation to actually see your movi...
by Reindeer
Mon Jul 22, 2019 2:17 am
Forum: Bug Discussions
Topic: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?
Replies: 17
Views: 3654

Re: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?

Mac's way to uninstall is to chuck apps in the trashcan, but truth is this is usually not seen as a clean solution. I've never figured out, in fact, why there's no system uninstall. :shock: As for GPU, the Activity Monitor on my Macbook Pro indicates both versions of Moho are using the Dedicated GP...
by Reindeer
Mon Jul 22, 2019 12:45 am
Forum: Bug Discussions
Topic: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?
Replies: 17
Views: 3654

Re: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?

Mac doesn't have a native way to uninstall apps? That sounds odd. Did you make sure your computer is using its dedicated graphics for v13? Did you restart your system after the install? Mac's way to uninstall is to chuck apps in the trashcan, but truth is this is usually not seen as a clean solutio...
by Reindeer
Sun Jul 21, 2019 11:29 pm
Forum: Bug Discussions
Topic: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?
Replies: 17
Views: 3654

Re: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?

Upgraded, but no improvement. The only thing I can think of doing is reinstalling 13 (although, since there is no uninstaller and I'm not a whiz at searching for hidden files, maybe creating more directories might make the problem even worse!). If I want to use the app resorting to Support might be ...
by Reindeer
Sun Jul 21, 2019 9:52 pm
Forum: Bug Discussions
Topic: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?
Replies: 17
Views: 3654

Re: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?

Not a bug, just trial mode...or not using dedicated graphics on your computer. Upgrade before claiming you've found a bug. Yes, you're right, I guess reporting a bug on the mere basis of the trial wouldn't be fair and maybe wouldn't clear doubts. At least I know that dedicated graphics is working, ...
by Reindeer
Sun Jul 21, 2019 8:35 pm
Forum: Bug Discussions
Topic: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?
Replies: 17
Views: 3654

Re: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?

Ok I think I've at least isolated the problem. It looks like Moho 13 (or my trial) simply doesn't make use of GPU acceleration. I tested a high-res image in Moho 12.5, and by toggling GPU acceleration on and off I can distinctly tell the quality boost. Repeating the same task in Moho 13 produces ho ...
by Reindeer
Sun Jul 21, 2019 6:53 pm
Forum: Bug Discussions
Topic: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?
Replies: 17
Views: 3654

Re: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?

All my tests have the same preview quality in both versions. My next guess would be that 12.5 is using your dedicated graphics card while 13 is using your integrated graphics. If you're on Windows, you can right-click the Moho shortcuts, chose "Run with graphics processor", and select anything exce...
by Reindeer
Sun Jul 21, 2019 6:00 pm
Forum: Bug Discussions
Topic: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?
Replies: 17
Views: 3654

Re: Moho 13 vs 12.5, preview quality loss?

synthsin75 wrote:
Sun Jul 21, 2019 5:43 pm
Do you have GPU acceleration enabled/disabled in both?
Yes, the Preview Modes are identical, including GPU = ON (or OFF, I tried various combinations). As far as I can double-check, the example shows 13 & 12.5 set to the same viewing conditions.