Default motion blur settings (request)

Moho allows users to write new tools and plugins. Discuss scripting ideas and problems here.

Moderators: Fahim, Distinct Sun, Víctor Paredes, erey, Belgarath, slowtiger

Post Reply
User avatar
Penny
Posts: 27
Joined: Sun Dec 02, 2018 3:56 pm
Location: Italy

Default motion blur settings (request)

Post by Penny » Sun Jun 30, 2019 9:08 am

Hi there!
I do a lot of motion graphic stuff for work and motion blur is an essential feature of all my projects. I usually have the same settings for all the layers that request it. To work more fast, i have motion blur channel always visible in timeline, but everytime i have to go into layer settings and change the values, so it's quite frustating. I was wondering if it is possible to make a script that changes the default values for every kind of new layer. I know scripting i's hard, I tried myself to study lua, but I never programmed before and I end up with understanding not so much.
I would be very thankful if someone would give it a go.
Even with the head in the clouds You can touch the ground

https://www.facebook.com/santiago.penny
https://www.behance.net/pennysantiago
User avatar
Penny
Posts: 27
Joined: Sun Dec 02, 2018 3:56 pm
Location: Italy

Re: Default motion blur settings (request)

Post by Penny » Sun Jun 30, 2019 9:22 am

Here's another idea. Instead of changing the default values for new layers a script similar to Mynd tools' fade would equally do the job. With 2 buttons, one for the settings and one to apply to layer would speed up the workflow a lot.
Even with the head in the clouds You can touch the ground

https://www.facebook.com/santiago.penny
https://www.behance.net/pennysantiago
Stan
Posts: 117
Joined: Sun Apr 19, 2009 3:22 pm
Contact:

Re: Default motion blur settings (request)

Post by Stan » Sun Jun 30, 2019 7:04 pm

I have a script that takes different parameters of the primary selected layer and copies them to the secondary selected layers. These are the supported parameters for now:

Image

If I add the support for motion blur, will that help?
________________________________________________________________________
http://mohoscripting.com/ - Unofficial Moho (Anime Studio) Lua Scripting Documentation
http://2danimator.ru/ - Russian Anime Studio Forum
User avatar
Penny
Posts: 27
Joined: Sun Dec 02, 2018 3:56 pm
Location: Italy

Re: Default motion blur settings (request)

Post by Penny » Sun Jun 30, 2019 7:16 pm

Thanks Stan for your interest. I guess it could help. If I make a template with a pre-configured layer then would be quite easy with your script to copy the values everytime i need'em :)
Even with the head in the clouds You can touch the ground

https://www.facebook.com/santiago.penny
https://www.behance.net/pennysantiago
Stan
Posts: 117
Joined: Sun Apr 19, 2009 3:22 pm
Contact:

Re: Default motion blur settings (request)

Post by Stan » Sun Jun 30, 2019 8:13 pm

OK, so the idea is when you select multiple layers with Ctrl or Shift, the last selected layer becomes the primary selected. When you run this script then all the selected parameters of the primary layer will be applied to other selected layers. Please let me know if you have any questions/comments/suggestions.

Image

Image

Download script
________________________________________________________________________
http://mohoscripting.com/ - Unofficial Moho (Anime Studio) Lua Scripting Documentation
http://2danimator.ru/ - Russian Anime Studio Forum
User avatar
Penny
Posts: 27
Joined: Sun Dec 02, 2018 3:56 pm
Location: Italy

Re: Default motion blur settings (request)

Post by Penny » Sun Jun 30, 2019 8:22 pm

Whoaaa! Thanks a lot! I'm gonna try It right now that I am superbusy with a project. I'll let you know!
Even with the head in the clouds You can touch the ground

https://www.facebook.com/santiago.penny
https://www.behance.net/pennysantiago
User avatar
Penny
Posts: 27
Joined: Sun Dec 02, 2018 3:56 pm
Location: Italy

Re: Default motion blur settings (request)

Post by Penny » Sat Jul 06, 2019 9:48 am

Stan thanks a lot for the script. It has been very useful, and I used it also for other layer settings :)

Only one note about, when using sub frame motion blur be sure the primary layer is set to on, otherwise when enabling the secondary directly in timeline, it will turn on the legacy motion blur.
Even with the head in the clouds You can touch the ground

https://www.facebook.com/santiago.penny
https://www.behance.net/pennysantiago
Post Reply