Masking Issue/Bug

Wondering how to accomplish a certain animation task? Ask here.

Moderators: Fahim, Distinct Sun, Víctor Paredes, erey, Belgarath, slowtiger

Post Reply
User avatar
Brooke
Posts: 45
Joined: Sat Jun 11, 2011 9:40 pm
Location: london

Masking Issue/Bug

Post by Brooke » Sat Jun 25, 2011 2:34 pm

If anybody could help me I would be grateful. All I'm trying to do is create a simple mask. I know how to create a mask setup, but there appears to be some artifacts displaying, almost like a ghosting of the layer below. It only happens when I place a lighter mask layer over a darker object. (I'm using ASP7)

Here is the image
Image


And here is the file

http://www.brookerivers.com/animeissues/files/ - (right click save link as)

This is just a basic demonstration file of the problem I'm encountering. The actual character I'm working on has pupils, eye glare etc. The eye glare that is white gets covered fine, just not the black eye itself.

I have also tried removing the stroke etc - but still no luck



This is doing my head in!! Are there any work arounds or has anybody else encountered this?

Thanks in advance
Brooke
User avatar
Brooke
Posts: 45
Joined: Sat Jun 11, 2011 9:40 pm
Location: london

Worked it out

Post by Brooke » Sat Jun 25, 2011 2:58 pm

Okay I have just come up with a workaround, I also noted some other post about a similar problem.

On the dark eye ball I put the halo style around it of the whie flesh in the background that it is lying on. I set the blur to 0 and the offset to 1. (I have now also found that putting a thin white stroke around the eye can also work but sometimes it works and sometimes it doesnt)

Now it works fine. I hope this helps

Image


Heres the file

http://www.brookerivers.com/animeissues/files/ - (then right click and save as)
Brooke
Post Reply