Moho Losing Focus (Win 10)

Discuss Moho bugs (or suspected bugs) with other users. To report bugs to Smith Micro, please visit support.smithmicro.com

Moderators: Fahim, Distinct Sun, Víctor Paredes, erey, Belgarath, slowtiger

Post Reply
Fuzatron
Posts: 67
Joined: Mon Dec 09, 2013 11:47 pm
Contact:

Moho Losing Focus (Win 10)

Post by Fuzatron » Thu Feb 09, 2017 5:30 pm

I'll be working along and all of a sudden i get a chime when hitting a shortcut, and notice that my title bar is light gray (lost focus). I have to click to make Moho the active program again before continuing work... I have had it happen while just looking through my layers without clicking or scrolling too.

In the task bar Moho still shows as the active program even when the title bar shows otherwise.

Anyone else experience this or have any advice?

Thanks!
User avatar
synthsin75
Posts: 7240
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:20 pm
Location: Oklahoma
Contact:

Re: Moho Losing Focus (Win 10)

Post by synthsin75 » Thu Feb 09, 2017 11:47 pm

Undocked windows are separate from the main window, so if you've done something in them, you'll need to click in the main windows to return focus.
Fuzatron
Posts: 67
Joined: Mon Dec 09, 2013 11:47 pm
Contact:

Re: Moho Losing Focus (Win 10)

Post by Fuzatron » Fri Feb 10, 2017 12:11 am

It's happening just at random times. Like while renaming a layer, it'll lose focus before i finish typing. Tried going back to 11 and it's not happening there... Gonna try a reinstall i guess.

Thanks for trying!
User avatar
synthsin75
Posts: 7240
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:20 pm
Location: Oklahoma
Contact:

Re: Moho Losing Focus (Win 10)

Post by synthsin75 » Fri Feb 10, 2017 12:22 am

Do you have the 12.2 update. I remember there being an issue with inline naming of layers.
Fuzatron
Posts: 67
Joined: Mon Dec 09, 2013 11:47 pm
Contact:

Re: Moho Losing Focus (Win 10)

Post by Fuzatron » Fri Feb 10, 2017 1:20 am

Yeah. Was with the 12.2 update. I just reinstalled and updated, and the problem remains.

I can be dragging a keyframe, scaling a shape, or whatever like that. Even while the mouse button is pressed i'll see the title bar lose focus (changes to light gray). Or i can just be hovering wherever. It's like something else is opening or taking focus away from Moho. But the task bar still just shows Moho as being active... Key commands don't work after it loses focus, and i just get chime alerts.

If it's just me experiencing this, i may just need to do a re-install of Windows 10 :(
User avatar
synthsin75
Posts: 7240
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:20 pm
Location: Oklahoma
Contact:

Re: Moho Losing Focus (Win 10)

Post by synthsin75 » Fri Feb 10, 2017 4:29 am

That sounds like some other software stealing focus.
User avatar
Ramón López
Posts: 1802
Joined: Sun Aug 08, 2004 1:41 pm
Location: Elda! Again...
Contact:

Re: Moho Losing Focus (Win 10)

Post by Ramón López » Fri Feb 10, 2017 12:06 pm

Fuzatron wrote:If it's just me experiencing this, i may just need to do a re-install of Windows 10

You don't need to do that, I've suffered it too... There is a known (and already reported) bug that makes Moho randomly lose focus while working on projects which contains some kind of media (like MP4 videos and so) imported on it. Greetings.
♪♫♬ Y si no puedes estar (animando) con el programa que amas
Ama el programa con el que estás (animando)
♪♫♬
User avatar
jahnocli
Posts: 3370
Joined: Fri Oct 29, 2004 2:13 pm
Location: UK

Re: Moho Losing Focus (Win 10)

Post by jahnocli » Fri Feb 10, 2017 12:15 pm

Ramon! Long time no see!
You can't have everything. Where would you put it?
User avatar
Ramón López
Posts: 1802
Joined: Sun Aug 08, 2004 1:41 pm
Location: Elda! Again...
Contact:

Re: Moho Losing Focus (Win 10)

Post by Ramón López » Fri Feb 10, 2017 12:43 pm

Oh, yeah... I'm not too much communicative :oops:, but I'm still around here. And well, in this case I hope it's useful to avoid a Windows reinstallation at least... Well, greetings again!
♪♫♬ Y si no puedes estar (animando) con el programa que amas
Ama el programa con el que estás (animando)
♪♫♬
Fuzatron
Posts: 67
Joined: Mon Dec 09, 2013 11:47 pm
Contact:

Re: Moho Losing Focus (Win 10)

Post by Fuzatron » Fri Feb 10, 2017 9:56 pm

Ramón López wrote:
Fuzatron wrote:If it's just me experiencing this, i may just need to do a re-install of Windows 10

You don't need to do that, I've suffered it too... There is a known (and already reported) bug that makes Moho randomly lose focus while working on projects which contains some kind of media (like MP4 videos and so) imported on it. Greetings.
Thanks a TON, Ramon!!!!
The project did have a video (storyboar/animatic) in it... That explains everything... Sooooo glad to hear that :D
User avatar
Ramón López
Posts: 1802
Joined: Sun Aug 08, 2004 1:41 pm
Location: Elda! Again...
Contact:

Re: Moho Losing Focus (Win 10)

Post by Ramón López » Sat Feb 11, 2017 12:52 am

Well, even if it was not good news after all, any clue when it comes to this kind of cases or knowing you are not the only one is something at least... so I'm glad it (somehow) helped :)
♪♫♬ Y si no puedes estar (animando) con el programa que amas
Ama el programa con el que estás (animando)
♪♫♬
Fuzatron
Posts: 67
Joined: Mon Dec 09, 2013 11:47 pm
Contact:

Re: Moho Losing Focus (Win 10)

Post by Fuzatron » Sat Feb 11, 2017 4:53 am

Ha! No, i was thinking i was going to have to go back to 11 and/or wipe my machine... Even thought i might have a virus or something :roll:

I am extremely appreciative you took the time to let me know :D
Post Reply