Preference Setting to start all bones at 0 strength

Discuss ideas for new features with other users. To submit feature requests to Smith Micro, please visit support.smithmicro.com

Moderators: Fahim, Distinct Sun, Víctor Paredes, erey, Belgarath, slowtiger

Post Reply
User avatar
byron
Posts: 17
Joined: Tue Nov 28, 2017 8:45 pm
Location: Burbank, California

Preference Setting to start all bones at 0 strength

Post by byron » Fri Aug 17, 2018 7:44 pm

I almost never use bone strength, so having to reduce the strength every time I add a bone gets pretty tedious. I would love to see an option (check box in the tool settings or a setting in preferences) to start all bones with bone strength set to 0.

Thanks!
User avatar
synthsin75
Posts: 7156
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:20 pm
Location: Oklahoma
Contact:

Re: Preference Setting to start all bones at 0 strength

Post by synthsin75 » Fri Aug 17, 2018 8:00 pm

The only way to do that would be to modify the add bone tool. If you're feeling daring, I can explain how.
User avatar
Greenlaw
Posts: 4466
Joined: Mon Jun 19, 2006 5:45 pm
Location: Los Angeles
Contact:

Re: Preference Setting to start all bones at 0 strength

Post by Greenlaw » Fri Aug 17, 2018 11:40 pm

If I'm going 'weightless' with a rig, I just wait until I've laid down all my bones. Then I select all the bones and set them to zero all at once.
D.R. Greenlaw
Artist/Partner - Little Green Dog | Little Green Dog Channel on Vimeo | Greenlaw's Demo Reel 2019 Edtion
Lead Digital Animator, Dreamworks Animation

Image
User avatar
synthsin75
Posts: 7156
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:20 pm
Location: Oklahoma
Contact:

Re: Preference Setting to start all bones at 0 strength

Post by synthsin75 » Fri Aug 17, 2018 11:54 pm

Greenlaw wrote:If I'm going 'weightless' with a rig, I just wait until I've laid down all my bones. Then I select all the bones and set them to zero all at once.
Ditto
Post Reply