Layer blending modes not working in ASP 11.2?

General Moho topics.

Moderators: Fahim, Distinct Sun, Víctor Paredes, erey, Belgarath, slowtiger

Post Reply
zzzmoon
Posts: 21
Joined: Sat Nov 07, 2015 6:14 pm

Layer blending modes not working in ASP 11.2?

Post by zzzmoon » Fri Feb 12, 2016 12:13 am

I've tried importing Photoshop files, jpegs and pngs.... none of the layer blending modes has any effect. Wah! Does anyone have a solution??
zzzmoon
Posts: 21
Joined: Sat Nov 07, 2015 6:14 pm

Re: Layer blending modes not working in ASP 11.2?

Post by zzzmoon » Fri Feb 12, 2016 12:26 am

Oh, I get it! The blend modes only show up when you render a preview.... it would be nice to have the option of seeing them while authoring though. I've tried different display qualities, that doesn't help.
obtusity
Posts: 73
Joined: Tue Jan 12, 2016 2:30 am

Re: Layer blending modes not working in ASP 11.2?

Post by obtusity » Fri Feb 12, 2016 12:35 am

Immediate on-screen feedback makes sense in static image manipulation software, but I suspect it would cause a terribly slow frame rate for animation preview playback.
User avatar
Greenlaw
Posts: 4679
Joined: Mon Jun 19, 2006 5:45 pm
Location: Los Angeles
Contact:

Re: Layer blending modes not working in ASP 11.2?

Post by Greenlaw » Fri Feb 12, 2016 2:46 am

Yes, you need to render the frame to see the Blending mode effects.

That said, I recently noticed odd behavior with some of the Blending modes. For example, I needed a rim light effect on a characer and I had to paint a mask using transparency values to control Saturation and Luminosity. When I tried to paint the layers with RGB or grayscale values, it surprisingly had no effect in these modes. I think this is a bug because painting only with transparency values is a lot trickier than painting a basic gray scale image for a blending mode effect.

G.
D.R. Greenlaw
Artist/Partner - Little Green Dog | Little Green Dog Channel on Vimeo | Greenlaw's Demo Reel 2019 Edtion
Lead Digital Animator, Dreamworks Animation

Image
Post Reply