Lost·AS·Tools (LostLayerTool, LDT, LostWiggleTool...)

Moho allows users to write new tools and plugins. Discuss scripting ideas and problems here.

Moderators: Fahim, Distinct Sun, Víctor Paredes, erey, Belgarath, slowtiger

User avatar
Lukas
Posts: 784
Joined: Fri Apr 09, 2010 9:00 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: Lost·AS·Tools (LostLayerTool, LDT, LostWiggleTool...)

Post by Lukas » Tue Nov 05, 2013 9:44 am

Hi again,

Any chance of an update for 9.5?

Especially the lost layer tool, I get some lua errors every now and then, but still use it a lot anyway.
User avatar
Ramón López
Posts: 1802
Joined: Sun Aug 08, 2004 1:41 pm
Location: Elda! Again...
Contact:

Re: Lost·AS·Tools (LostLayerTool, LDT, LostWiggleTool...)

Post by Ramón López » Tue Nov 05, 2013 8:59 pm

Hi, Lukas and sorry for all the mess, ideally... some day I'll be able (to be able) to manage all this things as I should...

Anyway, and straight to the point, are (by chance) something like follows the kind of Lua Console errors you are experiencing?:

Code: Select all

...Anime Studio Pro\scripts\tool\rl_lost_layer_tool.lua:2227:error in function 'SetValue'.
    argument #3 is 'nil' ; '[no object]' expected.

There could be more, but that's what I'm getting in my tries with the last "official" release of the tool (v20100708_1931_rc2) on Windows 7 and Anime Studio Pro 9.5. FYI, it uses to happen when a non Vector layer (Image, Audio or 3D, for example) is selected in palette.

Well... it's complicated to me to face up bigger tool changes right now due to the way I used to manage this projects (and specially this one) in the past but, in that precise error case, I think I can make a quick & dirty fix and upload it here for the moment, and see if we can avoid at least as much Lua Console errors as possible. Greetings.


PS: Besides all that... hmmm, I think I'm a little surprised you still find this precise tool useful since last Anime Studio improvements on Layer settings management by its now modeless "Layer Settings" window and Layers palette RMB direct masking access and mode indicators :o
♪♫♬ Y si no puedes estar (animando) con el programa que amas
Ama el programa con el que estás (animando)
♪♫♬
User avatar
Ramón López
Posts: 1802
Joined: Sun Aug 08, 2004 1:41 pm
Location: Elda! Again...
Contact:

Re: Lost·AS·Tools (LostLayerTool, LDT, LostWiggleTool...)

Post by Ramón López » Tue Nov 05, 2013 10:05 pm

Anyway, here is the direct link to the file I've been (or I hope so) fixing:

This is only the lua file, as nothing else required changes to be made. Just overwrite the old one in the "scripts/tool" folder (previous backup just in case) and... well, that's all for now. Just, let me know whatever you consider appropriate.


Greetings,
Ramón López.
♪♫♬ Y si no puedes estar (animando) con el programa que amas
Ama el programa con el que estás (animando)
♪♫♬
User avatar
foundmarble
Posts: 91
Joined: Fri Nov 05, 2004 12:33 am

Re: Lost·AS·Tools (LostLayerTool, LDT, LostWiggleTool...)

Post by foundmarble » Tue Nov 05, 2013 10:28 pm

I have 9.5 and still use your Lost Layer tool.
I use the mouse capture feature a lot.

Thanks for the update!
User avatar
Lukas
Posts: 784
Joined: Fri Apr 09, 2010 9:00 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: Lost·AS·Tools (LostLayerTool, LDT, LostWiggleTool...)

Post by Lukas » Wed Nov 06, 2013 2:03 pm

Ramón López wrote:Hi, Lukas and sorry for all the mess, ideally... some day I'll be able (to be able) to manage all this things as I should...

Anyway, and straight to the point, are (by chance) something like follows the kind of Lua Console errors you are experiencing?:

Code: Select all

...Anime Studio Pro\scripts\tool\rl_lost_layer_tool.lua:2227:error in function 'SetValue'.
    argument #3 is 'nil' ; '[no object]' expected.

There could be more, but that's what I'm getting in my tries with the last "official" release of the tool (v20100708_1931_rc2) on Windows 7 and Anime Studio Pro 9.5. FYI, it uses to happen when a non Vector layer (Image, Audio or 3D, for example) is selected in palette.

Well... it's complicated to me to face up bigger tool changes right now due to the way I used to manage this projects (and specially this one) in the past but, in that precise error case, I think I can make a quick & dirty fix and upload it here for the moment, and see if we can avoid at least as much Lua Console errors as possible. Greetings.


PS: Besides all that... hmmm, I think I'm a little surprised you still find this precise tool useful since last Anime Studio improvements on Layer settings management by its now modeless "Layer Settings" window and Layers palette RMB direct masking access and mode indicators :o
Cool, thanks!

I use it mostly for quick acces to the masking settings, I like how you can change the settings of a layer without having to set the group to 'hide/reveal' first etc. Also for some rigs with complicated masks I sometimes have to set layers to 'add to mask' without using masking on the group they are in (it's weird, but it works). And I like how you can easily set a layer to invisible (the keyframeable one).
User avatar
Onionskin
Posts: 223
Joined: Wed Mar 04, 2009 2:01 pm

Re: Lost·AS·Tools (LostLayerTool, LDT, LostWiggleTool...)

Post by Onionskin » Wed Nov 06, 2013 7:19 pm

Thanks Ramón, I also still use LostLayerTool
User avatar
Ramón López
Posts: 1802
Joined: Sun Aug 08, 2004 1:41 pm
Location: Elda! Again...
Contact:

Re: Lost·AS·Tools (LostLayerTool, LDT, LostWiggleTool...)

Post by Ramón López » Thu Nov 07, 2013 10:00 pm

Well thanks to all of you for the feedback! It's good to know... About the tool itself, lets see is any other issue arises for a period of time and, if that's not the case, I think I could update the download links with a fixed version at least. Greetings!
♪♫♬ Y si no puedes estar (animando) con el programa que amas
Ama el programa con el que estás (animando)
♪♫♬
User avatar
chucky
Posts: 3923
Joined: Sun Jan 28, 2007 4:24 am
Location: Van Diemen's Land
Contact:

Re: Lost·AS·Tools (LostLayerTool, LDT, LostWiggleTool...)

Post by chucky » Fri Dec 06, 2013 10:19 am

Thanks Ramon, I also use Lost layer more than you could know. :D
Sequential offender.
my latest animations
Deepurana749
Posts: 23
Joined: Fri Nov 09, 2018 8:11 pm

Re: Lost·AS·Tools (LostLayerTool, LDT, LostWiggleTool...)

Post by Deepurana749 » Tue May 14, 2019 1:08 pm

dear isr first of all thanx for that amazing tool but inside the layer effects settings there is popup dialogue so that we can manage the affect and particle tool is no hilighted how to fix this Image
Deepurana749
Posts: 23
Joined: Fri Nov 09, 2018 8:11 pm

Re: Lost·AS·Tools (LostLayerTool, LDT, LostWiggleTool...)

Post by Deepurana749 » Tue May 14, 2019 1:10 pm

dear isr first of all thanx for that amazing tool but inside the layer effects settings there is no popup dialogue so that we can manage the affect how to fix this Image
Post Reply